pén. jún 14th, 2024

A kertészkedés olyan tevékenység, amely sokkal többet jelent, mint a növények ültetése és gondozása. Ez egy életmód, amely összekapcsolja az embert a természettel, és mélyebb betekintést nyerhetünk abba, hogyan működik az élővilág körülöttünk.

Ahogy a modern élet egyre rohanósabb, könnyű elveszíteni a kapcsolatot a természettel. Ám a kertészkedés visszavezet minket a gyökereinkhez, és emlékeztet arra, hogy az élet egyik alapvető része a természetes környezetünkkel való kapcsolatunk.

A kertészkedés nem csupán szórakoztató hobbi, hanem fontos szerepet játszik az egészségünk és a jóllétünk szempontjából is. A friss levegőn való munka, a napfény és a mozgás mind hozzájárulnak a test és lélek egészségéhez.

Emellett a kert művelése lehetőséget ad arra, hogy közelebb kerüljünk az élethez, és megtanuljuk értékelni az idő és a türelem erejét. Megfigyeljük a növények növekedését és fejlődését, és örömmel látjuk, ahogy a kemény munkánk a gyümölcse lassan megjelenik.

Ezért a kertészkedés nemcsak egy tevékenység, hanem egy életmód is, amely segít nekünk kapcsolatot teremteni a természettel, és gazdagítja mindennapjainkat egészséggel, szépséggel és örömmel.

Amikor a kertben lehetek, az mindig feltöltődés számomra.

Azonban ismerek olyat is, akinek mindez nem adatott meg… Ma már pedig olyan élethelyzetbe került, hogy az alkoholizmus tünetei is megjelentek nála.

Mindig szomorúan nézem ezeket az embereket, hiszen egy függőségből kilépni nem egyszerű. Az alkoholizmusra azonban szerencsére megoldást nyújthat a Felépülők csapata.

Ők a saját életükben is megtapasztalták, hogy milyen az alkohol kísértésével együtt élni. Azonban azt is tudják, hogy hogyan lehet a kísértésnek nemet mondani, és az alkohol iránti vágyat elnémítani. Ezért is hozták létre a felepulok.hu oldalt és a programjukat.

A weboldalon nagyon sok hasznos információt olvashatunk magáról az alkoholizmusról, a Felépülők csapatáról is sokat megtudhatunk, illetve a 28 napos bentlakásos programjukról is. Több sajtómegjelenésük is volt már, ezért ha videó formájában is szeretnél egy kis betekintést nyerni a Felépülők megalkotóinak az életébe, akkor erre is van lehetőséged.

A blog oldalon sok hasznos tartalom elérhető azok számára is, akiket ez az egész még nem érint, de érdeklődnek a téma iránt. A bejegyzések számukra is érdekesek lehetnek.

Az alkoholizmus tüneteit nem szabad félvállról venni, és mindig érdemes szakemberhez fordulni, ha arra gyanakszunk, hogy függőkké váltunk. A Felépülők programja megoldást nyújthat mindenki számára, aki tenni is hajlandó a felépülés érdekében.

A 28 nap alatt egyéni és kiscsoportos foglalkozások is várják a résztvevőket. A csoportokat úgy alakítják ki, hogy a résztvevőknek hasonló motiváltságuk legyen a felépülésre. Mivel ezt sikerül megcsinálniuk, ezért egy igazán támogató, összetartó közeg alakulhat ki a csoportokban, ami egy nagy pluszt tud jelenteni a felépülés folyamatában. Mindemellett pedig meghatározott szabályok és egy keretrendszer várja a résztvevőket. Ezek azért kellenek, hogy az alkohol iránti vágynak minél könnyebben ellen tudjanak állni.

A hozzátartozóknak szintén nagy szerepük van a felépülésben. Azonban mivel nagy valószínűséggel ők még nem voltak ilyen helyzetben, ezért nem is tudják, hogy hogyan tudnának jól segíteni a szerettüknek. Ezért a Felépülők csapata nekik is tart konzultációkat, hogy támogatni tudják őket.

A programjukért azért is vagyok ennyire oda, mert nagyon szép számokat mutat. Az eddigi résztvevők 75%-a sikeresen felépült. Aki igénybe vette a 2 éves díjmentes utógondozást is, azoknak pedig a 90%-a mesélheti boldogan, hogy felépült és újra józanul éli a mindennapjait.

Ezek olyan számok, amik szerintem magukért beszélnek. Hiszen ki ne akarna egy olyan programban részt venni, ahol szinte garantált a siker. Természetesen ehhez elengedhetetlen az is, hogy az alkoholista tegyen is a felépülés érdekében, de nem szabad megfeledkezni a szakemberekről sem, akik sikeresen létrehozták a programot és segítik a résztvevőket.

Ki vehet részt a 28 napos programban?

Akiben elég nagy az elszántság és mindent meg szeretne tenni annak érdekében, hogy felépüljön. Ehhez a programhoz nagy elhatározásra és kitartásra van szükség, hiszen nem is hasonlítható a hagyományos addiktológiai programokhoz. Emellett fontos a nyitottság is, illetve az őszinteség. Ha ezek megvannak, akkor a felépülés sokkal könnyebben elérhető.

Ha ismersz olyat, akinek segítség lehetne a Felépülők programja, akkor ne habozz, és mutasd meg neki mielőbb a felepulok.hu oldalát! Szerintem hálás lesz érte.