vas. júl 21st, 2024
festett falra ragasztás

Amikor gyors, egyszerű, de mindenekelőtt hatékony megoldásokat keresünk, akkor mérjük fel kellően az adott szakterületet és találjuk meg az azon belül használt minőségi termékeket, amikkel dolgozhatunk. Az elmúlt években szinte új kihívásként jelent meg a festett falra ragasztás fogalomköre. Ennek van létjogosultsága ugyanis megeshetnek olyan kihívások, amikor nem szeretnénk lekaparni a felületet és erre nincs is feltétlenül igény. Ha a csavarozás nem jöhet szóba, akkor kerül fókuszba a festett falra ragasztás. Ennek viszont megvan a maga módja, amire fontos odafigyelni.

Miként történjen a festett falra ragasztás?

Többnyire olyan helyeken merül fel a festett falra ragasztás igénye, hol kár lenne a felületeket bántani, mert azok kiváló állapotban vannak. A fúrással csavarozással csak rontható kép, valamint megesik, hogy ez kevésnek bizonyul, mert így a terhelés kis helyekre összpontosul, ami csökkenti a stabilitást. A Sikaflex® 118 Extreme Grab ezzel szemben eloszlatja az erőhatást egyenletesen, így nem kell attól tartani, hogy a tükör, vagy éppen polc leszédül a helyéről. A festett falra ragasztás minimális szerszámigénnyel megoldható, de az előkészítésre figyeljünk oda. A beton, fa és fémfelületek sem jelentenek kihívást ennek a multi funkciós készítménynek.

Majdhogynem minden megragaszt, ezért okosan bánjunk vele, mert ami megfogott azt tartani is fogja nagy erővel. A festett falra ragasztás révén a lakás belsejét vagy külső részét is könnyen dekorálhatjuk különféle elemekkel legyenek azok díszkövek, virágcserepek vagy festmények.