szo. dec 20th, 2025
vacallas.hu állás és munka Vác

A rendezvényipar látványos színpadképei mögött precíz logisztika, technikai profizmus és feszes ütemezés dolgozik. A fesztiválszervezéstől a gasztronómiáig sok szakma találkozik, így a pályakezdőtől a tapasztalt szakemberig mindenki találhat karrierutat. Vác és a Dunakanyar különösen izgalmas terep: szabadtéri helyszínek, szezonális csúcsok és sokszínű közönség.

Fesztiválszervezés: logisztika és élménytervezés

Egy közepes, 5 000–15 000 fős fesztivál akár 10 000 m² területet, több színpadot és tucatnyi beszállítót igényel. A projektmenedzsment alap: költségkeret, engedélyek, ütemterv és a látogatói út megtervezése a bejutástól a kijáratig. A siker kulcsa a részletekben rejlik – például 1,5 órás beállási ablakok, jól jelölt útvonalak és készpénzmentes fizetési pontok.

  • Produkciós asszisztens: időtervek, szerződések, kommunikáció.
  • Stage manager: színpadi váltások 10–20 perc alatt.
  • Rendezvénykoordinátor: vendégélmény, információs pontok, VIP.
  • Backstage logisztika: öltözők, rider-kezelés, catering.

Technika a háttérben: hang, fény, biztonság

A hang- és fényrendszerek 230/400 V-os ellátást, pontos terheléselosztást és zajhatár-figyelést (85–100 dB) kívánnak. A riggelésnél statikai számítás, a színpadnál teherbírás és IP-védettségű eszközök számítanak. A munkavédelem alap: sisak, beülő, láthatósági mellény és beléptetett, regisztrált személyzet.

  • Rigger és stagehand: függesztés, építés, bontás.
  • FOH hangmérnök és fényoperátor: mix, programozás, show-követés.
  • Elektromos technikus: elosztók, kábelezés, áramfelvétel-mérés.
  • Biztonsági és first aid csapat: menekítési terv, AED pontok.

Gasztronómia a rendezvényeken: menük és műveletek

A food court és a food truckok tempója diktál: csúcsidőben 150–200 fő/óra kiszolgálás, a hűtőlánc 0–5 °C között. A kínálatnál a gyors összeszerelhetőség (pl. 90 mp alatti burger), a hulladék minimalizálása és az allergének feltüntetése döntő. Egy forgalmas nap akár 30 kg hús, 300 adag vegán tál és 300 liter frissítő kiadását jelenti.

  • Sous chef és előkészítő: mise en place, HACCP-dokumentáció.
  • Pultos, barista: standard receptek, kassza, upsell.
  • Beszerző: készletszint, hűtőláda-kapacitás, beszállítói árak.
  • Üzletvezető: személyzetbeosztás, EHO, napi zárás.

Karrierutak Vácon és a Dunakanyarban

Vác rendezvénynaptára egész évben kínál munkát: főtéri koncertek, sportesemények, bor- és sörfesztiválok. Belépési pont lehet az önkéntesség vagy alkalmi crew-munka, majd produkciós asszisztencia, koordinátori, később menedzseri pozíciók. Az első lépést érdemes a vacallas.hu állás és munka Vác portálon megtenni, ahol szezonális és főállású lehetőségek között szűrhetsz.

  • Követelmények: B kategóriás jogosítvány, egészségügyi kiskönyv, alap Excel.
  • Előny: targonca- vagy emelőgép-kezelői engedély, angol szaknyelv.
  • CV-tipp: 1 oldal, konkrét számokkal (költségkeret, látogatószám).
  • Portfólió: fotók, referenciák, rövid esettanulmány.

Készülj fel, gyűjts referenciát, és pályázz a következő váci rendezvényre még ma!