hét. jún 10th, 2024

Videót ma már bárki készíthet, hiszen erre az okostelefonjaink tökéletesen alkalmasak, azonban, ha üzleti célokra szeretnéd azt felhasználni, akkor a professzionális minőség elengedhetetlen. Mivel a multimédia az egyik legkedveltebb tartalomtípus és a leghatékonyabb marketing eszköz, egyre több cég veti be üzleti céljai elérésére, így egyre többen érdeklődnek a videó készítés árak és az ezzel kapcsolatos infók iránt. Ha szeretnéd tudni, milyen tényezők befolyásolják a videózás árát, és hogy gazdaságosabb-e, ha „házon belül” oldjátok meg, olvass tovább! 

 

A cégen belüli videó készítés olcsóbb?

 

Elkészíthetitek cégen belül a kontenteket, vagy választhatjátok a kiszervezett marketinget, azonban, ha azért szeretnéd „házilag” elkészíteni a tartalmakat, hogy spórolj, akkor jó, ha tudod, hogy a marketing célú videózásnak elég komoly technikai és személyi feltételei vannak.

Először is be kell szerezned minden szükséges technikai eszközt – kamerákat, objektíveket, mikrofonokat, fényeket, állványokat stb., és szerezned kell egy jó akusztikával rendelkező helyiséget, amelyet stúdióként használhatsz. Persze, dönthetsz a stúdió bérlés mellett is.

Ezen felül megfelelő szakembereket kell szerződtetned a videózáshoz és az utómunkákhoz, akik tudják kezelni a technikát, értenek a vágóprogramokhoz stb. Ezek havi fix költségek.

Természetesen a videózás nem csupán a forgatásból áll, hanem a kontent megtervezésére, a célcsoportelemzésre, SEO-ra, a megfelelő csatornák megtalálására, a publikálás intézésére is szükség van – hogy csak a főbb tevékenységeket említsük.

Ha így nézzük, a videó készítés árak nem biztos, hogy ezzel a megoldással lesznek barátibbak.

Persze, ha rendszeresen, sok tartalmat szeretnél létrehozni, akkor valószínűleg megéri beruházni, azonban, ha csupán havi néhány videóra van szükséged, akkor jó eséllyel a kiszervezett marketing lesz az olcsóbb.

 

Videó készítés árak – mitől függ, hogy mennyibe kerül egy videó?

 

Nem egyszerű általános igazságokat megfogalmazni a videó készítés árakkal kapcsolatban, hiszen rengeteg tényező befolyásolja, hogy mennyibe kerül egy kontent elkészítése.

Természetesen ez ügynökségenként is igen eltérő lehet, de sok múlik a megrendelő igényein és elképzelésein is.

Egy marketing ügynökségnél jó esetben az ügyfél elvárásainak, elképzeléseinek és lehetőségeinek feltérképezésével kezdődik az együttműködés.

A videó készítés árakat befolyásolja a megrendelt videó műfaja, hossza, bonyolultsága, a szereplői és a forgatás helyszíne, illetve az, hogy mekkora stábra van szükség a felvétel elkészítéséhez.

Többnyire az is számít, hogy egyetlen videó képezi-e a megrendelés tárgyát, vagy több felvételt, illetve más marketing eszközt is kért-e az ügyfél az ügynökségtől.

A pontos árajánlat tehát mindig egyedi, és az igényektől, valamint a koncepciótól függ.

Mielőtt belevágnál, érdemes tehát átgondolni az igényeidet, és akár több ügynökségtől is árajánlatot kérni a végső döntés előtt.